Inapoi in copilarie

Acelasi drum din copilarie. Merg pe Sos. Ganeasa si ma indrept catre Ulicioara cu gheozdanul in spate si multe ganduri ce imi invadeaza mintea. Am un singur tel: sa ajung in locul in care ma pot simti din nou copil.

Intru pe ulicioara copilariei, ce face legatura intre strada Mircea Voda si Sos. Ganeasa. Mii de amintiri ma napadesc. Arbustii din copilarie au ajuns sa pericliteze accesul catre balta.

In sfarsit strabat ramurile dese si ajung pe vechea fundatie parasita, impanizita astazi de salcii si multe ierburi specifice.

Ma asez pe marginea raului Pasarea, imi deschid o bere, opresc muzica din casti si ma destind. Nicicand nu a fost mai bine.

A trecut aproape un an de cand am fost acolo. De la absolvirea trecuta.

Poate ca timpul nu mi-a permis sau am ignorat aceasta destinatie, insa imi amintesc perfect serile lungi de vara, de cand aveam 10-11 ani, si veneam aici pentru a petrece timpul impreuna cu alti prieteni. Toti am crescut, suntem la facultate sau lucram, insa, pentru mine, acest loc a ramas al meu. Cand imi caut inspiratia sau vreau sa ma rup de orice altceva, vin aici.

Este ”locul meu”. Ferit de ochii lumii. Numai eu si cativa pescari care isi incearca norocul.

Intru mereu pe acelasi drum pietruit si nu as putea concepe Str. Mircea Voda altfel. Este asa de cand ma stiu. Plantele inalte si pietrele decorative ce au disparut printre ele. Este un setiment aparte sa te intorci la ceea ce cunosti.

Aici ma simt mereu copil. Si oricate probleme as avea, acesta este singurul loc in care m-as intoarce fara remuscari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s