Timpul: Diferenta dintre dragoste si moarte

Se spune ca nu exista timp, ca noi il cream. Nu exista nici luni, nici ani, nici minute. Toul e in imaginatia noastra pentru ca avem nevoie de repere temporale.

Acestea sunt diferite fata de ceea ce credem noi si ne fac si pe noi diferiti.

In ultimul timp am incetat sa ma mai gandesc la duratele vechilor relatii, la perioada de timp pe care o mai am pana la examene sau pana la concediu. Totul a ajuns in linie dreapta si a capatat un sens unic, liber, catre ceea ce aveam sa duc la bun-sfarsit.

Timpul mi-a aratat cine ramane cu adevarat. Nu conteaza ca totul s-a intamplat in urma cu doi, sapte sau zece ani, cine tine la tine, are sa ramana indiferent de situatie.

Am realizat ce este de fapt timpul. Timpul este diferenta dintre dragoste si moarte. Este acea bucata din viata ta, ce reprezinta inceputul adevaratei vieti si finalul general. Este o perioada in care te descoperi si iti dai seama ce vrei de la viata. Din prima clipa in care te indragostesti, timpul ti se scurge. Chiar daca primele incercari nu se vor incheia cu succes, prmul sentiment de iubire si omul care te-a invatat ce inseamna sa iubesti cu adevarat, nu se vor uita niciodata.3525077

Nu sunt cea mai potrivita persoana pentru a tine astfel de prelegeri, multi imi spun ca am o viata personala mult prea complicata. De fapt mi-o complic singura. Mi-am complicat-o in clipa in care am decis ca este o gresala sa ii spun omului pe care incepeam sa il iubesc, ceea ce simt. Acum, la cativa ani diferenta, imi dau seama cat de rau am procedat. Am facut-o dupa doi ani. Mi-a luat doi ani sa ii recunosc, dar a fost in zadar. Cel putin va sti mereu ca a existat cineva care era dispus sa ii ofere totul si sa puna nevoile si dorintele lui mai presus decat pe ale sale. Pana la urma asta reprezinta iubirea: punerea persoanei iubite in capul listei prioritatilor, acordarea atentiei, incercarea si reusita de a-i oferi tot ce poti, in special dragoste.

Ziua de astazi mi-a dovedit toate aceste teorii. Mai presus de toate, mi-a dovedit ca  o relatie veche se poate transforma intr-o prietenie frumoasa. Desi inca imi sare inima din piept atunci cand te vad si nu mai sunt in stare sa leg doua fraze coerente, sunt convinsa ca o prietenie deschisa si sincera este un castig mult mai mare decat o relatie tensionata, plina de subintelesuri si apropouri inutile.

Pentru tot ce ai fost si vei fi in viata mea, iti multumesc!

E.C

Un gând despre „Timpul: Diferenta dintre dragoste si moarte

  1. foarte frumos, esti un suflet atat de tanar dar cu o gandire atat de matura…,profunda….,sunt placut impresionata ca un copil poate educa pozitiv sufletul si gandirea,unui adult ca mine.MULTUMESC, ca ai putere sa exprimi ceea ce simti pentru a-i bucura si pe altii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s