„Papusile” (Cristina Nemerovschi)

Nu sunt o cititoare inraita, nu ma dau in vant dupa povesti cu printi si zane si nu caut drame romantice sau povesti de viata memorabile in orice carte.
Aceasta, insa, mi-a atras atentia in mod deosebit. Si nu prin povestea personajelor, ci prin modul in care autoarea stie sa puna in scena o adevarata lectie de viata si zbuciumul interior al unei tinere contemporane.
„Papusile” este scrisa de Cristina Nemerovschi si are in prim-plan viata a doua adolescente rebele, indragostite si mereu puse pe distractie. Dora are 18 ani si este pasionata de muzica. Are propria trupa, urmeaza sa dea bacul si admiterea la facultate. Totul se schimba cand o intalneste pe Luna, o tanara non-conformista, cu cinci ani mai mare, fiica unui politician notabil.
Relatia celor doua se invarte in jurul alcoolului, drogurilor si aventurilor de o seara cu diversi necunoscuti, dar Dora intelege abia dupa trei ani cat de importanta este aceasta femeie pentru ea si cat de mult face diferenta o secunda.
Rupta de viata cotidiana, fata incearca sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt cu femeia pe care o iubea, de ce timpul a fost prea crud cu ele, iar Dumnezeu a ales ca Luna sa se afle in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
De asemenea, este de laudat si lejeritatea in exprimare a autoarei, cu un limbaj neobisnuit pentru cartile romanesti. Daca ma intrebati pe mine, este vorba de naturalete si talent nativ pentru a scrie o astfel de carte.
Intr-adevar, „Papusile” este o opera neobisnuita pentru literatura romaneasca, ce trebuie rasfoita neaparat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s